Bevers (5-7)

Wat zijn Bevers?
Bevers zijn natuurlijk die lieve knaagdieren die in bossen leven, maar bij Scouting Don Bosco zijn de Bevers de jongste leeftijdsgroep. Bevers zijn jongens en meisjes van 5-7 jaar (meekijken kan vanaf 4,5 jaar) die samen spelletjes spelen, koekjes bakken, hutten bouwen en andere activiteiten ondernemen.

Wat doen we?
Scouting Don Bosco heeft 1 beverspeltak, deze draait op de zaterdagochtend. Tijdens de opkomst verzorgt de leiding een gevarieerd programma. Dit kan iets actiefs zijn zoals enkele leuke spellen, maar vaak zijn we ook creatief bezig, koken we wat lekkers, of gaan we lekker hutten bouwen in het bos of de mooiste zandkastelen maken in de duinen. 
Ook bij de bevers zijn we al met ‘echte’ scoutingdingen bezig op eigen niveau, zoals broodjes bakken boven een kampvuur en speurtochten lopen.

Gezamenlijke opkomsten en kampen
Een van de leukste dingen van Scouting is natuurlijk dat we veel samen doen. Zo hebben we enkele keren per jaar een gezamenlijke opkomst met alle leden van Scouting Don Bosco, maar hebben de bevers ook af en toe een opkomst samen met een of meerdere groepen uit de buurt.

Ook de bevers gaan op kamp! In het  voorjaar komen de kinderen 1 nachtje slapen in ons clubgebouw, dit noemen we een bivak. Tegen het eind van het seizoen gaan we dan ook nog eens met de hele scoutinggroep op kamp, het Groepsweekend, en daar slapen we met zijn allen in tenten! Natuurlijk is dit een beetje spannend, maar vooral ook heel erg leuk!

De bevers komen samen op zaterdagochtend van 10.00-12.15 uur, dit noemen we de opkomst.

Heb je er al zin in gekregen om een Bever te worden of wil je eerst komen kijken of het iets voor je is? Neem contact met ons op via bevers@donboscosoest.nl

Dorienke, teamleider
Matthijs
Lynn
Shirley
Marte