In het begin van de tachtiger jaren bleef scouting Don Bosco een Rooms-katholieke uitstraling houden. Met speciale gelegenheden kwam de toenmalige pastoor Buisman regelmatig op bezoek. De Don Bosco groep was inmiddels helemaal verhuisd naar het gebouwtje achter de Bonifaciusschool aan de Steenhofstraat. De toenmalige leiding bestond onder meer uit Cora Verhoef, Kees Verhulst, Harry en Lucy. De kaboutergroep en welpengroep draaiden na 1980 niet meer gescheiden. Dat was voor die tijd een nieuw fenomeen waarmee onze groep ongeveer een van de eersten was. Dit betekende dus dat meisjes en jongens niet meer gescheiden een programma hadden, maar samen. De twee thema’s werden dus ook door elkaar gebruikt. Voor de jongens was er het thema van het rimboeboek, naar het bekende verhaal van Mowgli. Voor de meisjes was er het bam-boek. Dit ging over een door Scouting Nederland verzonnen verhaal over een landje dat Bambilië heette. De kinderen kregen bij de installatie ook echt beide speelmappen in een ringband mee naar huis.
In een logboek van de gidsen uit 1982-1983 wordt de leiding Lucy en Caroline beschreven. Aan het einde van dat seizoen stopt Lucy met leiding geven. Anja en Evelien geven ook leiding aan de gidsen. De verkenners gaan die zomer op kamp naar Austerlitz (?).
Al snel volgden de verkenners en gidsengroep dit voorbeeld van gemengd draaien en ook de rowan- en sherpatroepen gingen bij elkaar. Als een van de eerste groepen had Don Bosco een totaal pakket aan gemengde speltakken.
In 1984 gaat het zomerkamp met de gidsen en de verkenners naar Putten. Vincent-Jan, Bert en Caroline zijn de leiding.
In het logboek van de Condors in 1985 beschrijft Bron Vos het maken van posters om nieuwe leden te werven.
In 1985 is er ook een aantal sherrows. Het groepsweekend is op 31 maart 1985 op het kampeerterrein in Austerlitz.
In 1987 gaan de welpen en kabouters en gidsen en verkenners naar Zwolle op kamp, bij Het Kraaiennest. Bij de gidsen en verkenners zijn drie patrouilles, twee jongens en een meidengroep, met totaal 13 kinderen. Caroline Bas, Marcel van de Dijssel, Robert Bakker, Bert Kool en Bron Vos zijn mee als leiding. Bij de welpen zijn Evelyne, Marion, Jaap, Chris, Peter en Regina mee. Bij de gidsen en verkenners staat het zomerkamp in het teken van water. Er worden vlotten gebouwd, hengels gemaakt, geroeid en natuurlijk ook een dropping.
In 1988 gaat het zomerkamp van de groep naar Nuenen, bij de Rudyard Kiplinggroep. Met Bert, Bron, Marcel van de Dijssel, Walter Donker en Caroline gingen 8 kinderen mee op kamp, een jongens en een meidenpatrouille. Het welpenteam bestond uit Evelyne, Mark Klaver, Peter, Chris en Marion. De verkenners en gidsen bouwen een kamp tussen de bomen met veel hout en touw en pallets voor de tenten.
In de zomer van 1989 trekt de groep richting de duinen bij Castricum. Er zijn bij de gidsen en verkenners twee gemengde patrouilles, totaal 11 kinderen, met als leiding Bert Kool, Bron Vos, Caroline Bas, Marcel Vermeulen en Peter Ingels.
Zaterdag 6 juni 1981
Vandaag gingen we naar het bos. We gingen met de fiets. Toen we bij het bos waren, gingen we eerst naar de kleine kom. Toen legde Baloe uit wat we zouden doen. Dat ging zo: we weden in groepen gedeeld en elke groep kreeg papier en een pen. Toen werden we het bos ingestuurd. De leiding (behalve Baloe) had zich op verschillende plekken in het bos verstopt. En om de minuut maakten ze een geluid. Dan moest je die leiding zoeken en als iemand had gevonden, kreeg je een handtekening. En (als) wie het eerste alle handtekeningen had, was de winnaar. Toen de fluit drie keer ging, moesten we weer naar de klein kom, want daar trakteerden Wendy en Ilona op drop en zwart-wit ballen. Toen gingen we naar huis. Het was een leuke dag.
Scoutswedstrijden 1983
Zaterdag 23 april waren de scoutswedstrijden. We hadden weinig tijd om onze tent op te zetten, maar we kwamen nog op tijd op de opening. Er werd van alles uitgelegd en het thema was “alle hens aan dek”. E er werd gezegd welk subkampleider je had. Toen kreeg iedereen een ballon en in die ballon lag een briefje. Daarna mocht degene die een gele ballon had hem kapot maken. Daarop stond dat we het lied Lang zal hij leven moesten zingen op het teken van Jaap. Want er was iemand jarig. Toen het gesprek van Jaap afgelopen was, mocht je weer verder met de ten opzetten en pionieren. En kon je meteen eten. Toen het half 1 was gingen we een spel doen…