Scouts (11-15)

Wat zijn de scouts bij Don Bosco?

De scouts zijn bij ons jongens en meisjes tussen de 11 en 15 jaar. Scouts willen veel leren van de leiding, maar ook van elkaar. Zij krijgen hier een zekere mate van zelfstandigheid en leren goed samen te werken.

Wat doen we?

De scouts van scouting Don Bosco zijn er elke zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.30. Tijdens een opkomst doen we veel verschillende dingen: van hout hakken en vuur maken tot lekker slagballen in de duinen. Het leidingteam verzorgt deze opkomsten en heeft hier ook veel plezier in.

We zijn regelmatig bezig met scoutingtechnieken: een tocht lopen met behulp van verschillende routetechnieken, pionieren (met touw palen aan elkaar binden) en vuur maken. Ook zijn we vaak in het bos en de duinen te vinden voor een leuk spel. Als het weer het niet toelaat om naar buiten te gaan, dan blijven we in het clubgebouw waar we dan een leuke opkomst hebben, maar we proberen wel zo vaak mogelijk naar buiten te gaan.

Kamp

Iets leuks van scouting is natuurlijk op kamp gaan! De scouts doen dit vaak. Zo heb je twee keer per jaar een bivak in het eigen clubgebouw en gaan we op groepsweekend met alle speltakken. Ook heb je nog de regiokampen als het IJsberenweekend en het Waterweekend waar veel scouts uit de regio samenkomen. Daarnaast doen we ook mee aan de Regionale Scouting Wedstrijden. Hierbij gaan de scouts zonder hun vaste leiding op kamp en hebben ze een wedstrijd tegen andere groepen om te zien wie het beste is in scoutingactiviteiten. Het seizoen sluiten wij af met een zomerkamp! Hierbij gaan we samen een week lang kamperen en doen we veel leuke dingen samen. Dit is een van de leukste weken van het jaar!

Wil jij ook scout worden? Of kom je eerst kijken of het wat voor je is?

Neem dan contact met ons op via Scouts@donboscosoest.nl

Thalina, Teamleider
Ilse
Tessa, Oudercontact
Mink
Remco