Sherrows (15-18)

Sherrows
Jongeren van 15 tot en met 18 jaar worden bij Don Bosco sherrows genoemd. De begeleiding helpt je bij het organiseren van je eigen opkomst. Sherrows organiseren hun eigen activiteiten in binnen- en buitenland en gaan bijvoorbeeld klimmen in de Ardennen of een aardappelkanon maken. Deze speltak is dan ook zeer zelfstandig en leert goed om te gaan met verantwoordelijkheden. Elke zomer gaan de sherrows een week op kamp, ze bedenken zelf wat ze gaan doen. Afgelopen jaren hebben we onder andere gemountainbiket, boog- en buks- geschoten en zijn we zelfs naar een opera geweest. Vaak zoeken we kampeerterreinen uit waar veel internationale scoutinggroepen staan, de afgelopen jaren hebben de sherrows vrienden gemaakt met scouts uit Duitsland, Belgiƫ en Engeland.

Door het jaar gaan de sherrows minimaal twee keer op weekendkamp, het waterweekend en het ijsberenweekend, deze kampen staan vast op het programma, maar ze organiseren ook regelmatig een eigen weekendkamp.

Om geld in te zamelen voor het zomerkamp geven de sherrows elk jaar een feest, de nieuwjaarsborrel van Don Bosco, hier pakken we altijd enorm uit met thema en aankleding.

De sherrows hebben opkomst op vrijdagavond van 19:45 uur tot 22:00 uur.

Voor alle vragen over de sherrows, het programma en de opkomsten, kun je contact opnemen met de begeleiding via e-mailadres: sherrows@donboscosoest.nl

Wietse
Marije
Eut, mascotte