Speltakken

Don Bosco kent verschillende speltakken (leeftijdsgroepen). Op deze speciale speltakpagina’s is alle informatie per speltak gerangschikt.

Bevers: 5-7 jaar
Welpen: 7-11 jaar
Scouts: 11-15 jaar
Sherrows: 15-18 jaar

Bevers
De leden van 5 tot 7 jaar worden bij Scouting bevers genoemd. Bevers doen samen leuke activiteiten in de natuur. Ze spelen in het fantasiedorp Hotsjietonia en doen spelletjes met Stuiter, Sterre en Steven Stroom en de andere bewoners van het dorp.

Deze speltak draait op zaterdagochtend van 10.00 tot 12.15 uur.

Voor alle vragen over de bevers, het programma en de opkomsten, kun je contact opnemen  met de leiding via e-mailadres: bevers@donboscosoest.nl

Welpen
Jongens en meisjes van 7 tot 11 jaar heten bij Scouting welpen. Welpen worden sportief en creatief uitgedaagd en leren verschillende scouting technieken.

Deze speltak draait op zaterdagochtend van 10.00 tot 12.15 uur.          

Voor alle vragen over de welpen, het programma en de opkomsten, kun je contact opnemen met de leiding via e-mailadres: welpen@donboscosoest.nl

Scouts
Leden van Scouting die 11 tot 15 jaar oud zijn, heten scouts. Ze lopen tochten, koken tijdens het  zomerkamp op hun eigen kampvuur en ontdekken de wereld om zich heen. Het thema dat bij  scouts centraal staat is dan ook ‘ontdekkingsreis’. Scouts leren samenwerken en krijgen een  grote mate van zelfstandigheid.

Deze speltak draait op zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur.

Voor alle vragen over de scouts, het programma en de opkomsten, kun je contact opnemen
 met de leiding via e-mailadres: scouts@donboscosoest.nl

Sherrows
Jongeren van 15 tot en met 18 jaar worden bij Don Bosco sherrows genoemd. sherrows organiseren hun eigen activiteiten in binnen- en buitenland en gaan bijvoorbeeld kanoën in de Ardennen en leren zelf een opkomst te organiseren. Deze speltak is dan ook zeer zelfstandig en leert goed om te gaan met verantwoordelijkheden.

Deze speltak draait op vrijdagavond van 20.00 tot 22.00 uur.

Voor alle vragen over de sherrows, het programma en de opkomsten, kun je contact opnemen met de begeleiding via e-mailadres: sherrows@donboscosoest.nl