Welpen (7-11)

Wat zijn welpen bij Don Bosco?
De welpen is de speltak voor jongens en meisjes tussen de 7 en 11 jaar die het leuk vinden om iedere week avonturen te beleven, sportieve en creatieve spellen te spelen en af en toe naar een spannend kamp te gaan.

Wat doen we?
De welpen van Scouting Don Bosco draaien op de zaterdagochtend (van 10:00 tot 12:15). We zijn vaak te vinden in het bos en de Soesterduinen, maar af en toe ook in en rond ons clubgebouw. Het leidingteam verzorgt elke week een ander programma en beleeft samen met de welpen een gezellige opkomst.

Opkomsten zijn uiteraard aangepast aan het seizoen, in de winter zijn we iets vaker binnen te vinden, maar meestal proberen we zoveel mogelijk buiten spellen te spelen en dingen te beleven!

Ook leren de welpen spelenderwijs al de eerste scouting technieken, zoals vuur maken, knopen leggen, koken of speurtochten lopen.

Een van de leukste dingen van scouting is natuurlijk op kamp gaan! De welpen hebben twee keer per jaar een bivak in ons eigen clubgebouw. Ook gaan de welpen mee kamperen op het groepsweekend, samen met alle andere speltakken, en gaan we aan het eind van het scoutingseizoen op zomerkamp! Dit is een afsluiting waar de welpen het hele seizoen lang naar toe leven!

De Welpen komen samen op zaterdag tussen 10.00 – 12.15 uur, dit noemen we de opkomst.

Heb je zin om ook welp te worden, of wil je eerst een keer komen kijken of het wat voor je is?

Neem dan contact op met ons via welpen@donboscosoest.nl

Roos, Akela, teamleider
Lukas, Kaa
Pepijn, Chil
Maurits, Lowie

Marit, Marala
Milou